Uncategorized

Miten pysäköinninvalvonta vastaa tehtäväänsä?

Tammikuun Kick-off -tilaisuudessa Savonlinna -think tank tilaisuuden järjestelijät ottivat Idean työstömalliin esimerkkiongelman: Miten ratkaista ulkomaisten turistien kohtaamat ongelmat pysäköintikiekon kanssa? Malli etsii käytännöllistä ratkaisua joko johonkin ongelmaan tai mahdollisuuteen.

Keskustelussa ratkaisuideana turistien pysäköintikiekon puutteeseen sekä tämän vuoksi saamiin pysäköintisakkoihin tuli esiin mm.:
1 Pahvinen kiekko, joka voidaan paikallisten yrittäjien toimesta jakaa ilman kiekkoa pysäköityihin autoihin
2 Pahvinen kiekko, joka voidaan antaa hotellilla/majoituspaikassa turistille
3 Pysäköinninvalvonnan tason laskeminen
4 Pysäköinninvalvonnasta luopuminen

Ministeriön ohjeistus pysäköintikiekon käytöstä määrää, että kiekko pitää olla auton sisäpuolella, näin ollen lahjoitettu kiekko oikeaan aikaan asetettuna tuulilasinpyyhkimen alla ei voi vastata akuuttiin ongelmaan, samoin kuin Savonlinnassa kesäaikaan pysäköintiaikaa lisäävät parkkiperhoset tekevät. Pahvinen hankintakustannuksiltaan edullinen kiekko voitaisiin jakaa vieraalle hotellilla/majoituspaikassa, näihin kiekkoihin saataisiin mainospaikka, mikä tekisi ideasta toteutuskelpoisen.

Ideaehdotukset pysäköinninvalvonnan tason laskemisesta tai kokonaan luopumisesta.

Koska näinollen ongelmaan ei löytynyt käytännöllistä ratkaisua, palaa ongelma alkutilaansa ja tarkastellaan lähtötilannetta uusiksi. Mukana olleet kivijalkakauppojen yrittäjät erityisesti kritisoivat pysäköinninvalvonnan tiukkuutta ja esimerkkinä mainittiin myös Hamina, missä pysäköinninvalvonnasta on luovuttu. Samalla pohdittiin myös pysköinninvalvonnan merkitystä, sillä pelastusväylät ja pyörätiet ovat aivan eri asemassa kuin nyt tapahtuva senttimetrimitan kanssa suoritettava pysäköinninvalvonta.

Think tank -verkoston tapaamisessa syntyi ajatus, että verkosto antaa julkilausuman Savonlinnan pysäköinninvalvonnan tiimoilta, julkilausuma pyritään saamaan muotoon, jonka kaikki mukana olevat voivat allekirjoittaa.

Myös pahvinen kiekko sai ideointia, markkinapotentiaali voisi olla suuri. Kotkamills on vasta kehittänyt ekologisen pahvin, jolla voisi ajatella olevan säänkestävyyttäkin.

Itä-Savo -lehti on uutisoinut Savonlinnan pysäköinninvalvonnasta viimeaikoina

https://ita-savo.fi/aiheet/pysäköinti

Uutinen muovin korvaavasta ekologisesta vaihtoehdosta

https://yle.fi/uutiset/3-10036369

 

Tästä pääset myös työstämään TT-joukon julkilausumaa aiheesta, kyseessä on siis LUONNOS, jota ei tule julkaista toistaiseksi:

https://goo.gl/ZjvDtt

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *